No funciona

old_car_rusty_abandoned_antique_wreck_broken_aged_damaged-1207265.jpg!d

Ens esforcem en la recerca de l’impossible, patim intentant perpetuar allò que la realitat ens demostra que no funciona. La necessitat d’aconseguir aquesta utòpica felicitat ens mou a veure la realitat com voldríem que fos, no com realment és. Quan un cotxe no es posa en marxa, per molt que diguem que funciona, que és bonic o que és nou, seguirà parat i inútil per allò que va ser concebut. Amb les persones, com amb les màquines o qualsevol altre ésser viu (sigui animal o planta), allò que no funciona vol dir simplement que no funciona. Però resulta que aquest oxímoron no és ben acceptat per nosaltres: els éssers humans. A diferència de les màquines o de qualsevol altre ésser viu que (més o menys) accepta la seva inutilitat com una cosa natural. Perquè les persones tenim un cervell privilegiat en comparació amb un got d’aigua o una pedra i això ens fa complicar allò que és senzill. Ens enganyem, és clar. O ens deixem enganyar. Poc importa perquè el resultat és la mateixa cosa: no funciona.

I quan una cosa no funciona cal arreglar o llençar-la, però no creure que, si no fem res, funcionarà per si mateixa.


Nos esforzamos en la búsqueda de lo imposible, sufrimos intentando perpetuar lo que la realidad nos demuestra que no funciona. La necesidad de alcanzar esa utópica felicidad nos mueve a ver la realidad como querríamos que fuese, no como realmente es. Cuando un coche no se pone en marcha, por mucho que digamos que funciona, que es bonito o que es nuevo, seguirá parado e inútil para aquello para lo que fue concebido. Con las personas, como con las máquinas o cualquier otro ser vivo (sea animal o planta), lo que no funciona significa simplemente que no funciona. Pero resulta que este oxímoron no es bien aceptado por nosotros: los seres humanos. A diferencia de las maquinas o de cualquier otro ser vivo que (más o menos) acepta su inutilidad como algo natural. Porque las personas tenemos un cerebro privilegiado en comparación con un vaso de agua o una piedra y eso nos hace complicar lo que es simple. Nos engañamos, claro. O nos dejamos engañar. Poco importa porque el resultado es el mismo: no funciona.

Y cuando algo no funciona hay que arreglarlo o tirarlo a la basura, pero no creer que, si no hacemos nada, funcionará por sí mismo.

cropped-cooltext288592119786656.png

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s