Texturitzar (Texturizar)

bf148267853325de98e8b99be1f964ca.jpg

Si sou cuiners, seguidors de MASTERCHEF o només aficionats, coneixereu el concepte de texturitzar dels aliments, una tècnica que és solidificar la cosa líquida i estovar la cosa rígida per aconseguir textures agradables i homogènies, independentment de la textura original de l’element que estem cuinant i que tradicionalment coneixem.

Quan un dominant s’enfronta, per primera vegada, a un dominat ens trobem amb dues textures diferents, una és dura i aspra (la del dominant), l’altra és mal·leable i difícil de cuinar (la del dominat). Tot i que seria més correcte dir que el dominant és el cuiner i el dominat és l’aliment a texturitzar. En aquest procés, el dominant texturitza al dominat per convertir-lo en allò que desitja, independentment de la textura original del dominat.

Si cuineu, coneixereu la complexitat en texturitzar per homogeneïtzar un aliment. Si domineu, coneixereu també la complexitat en sotmetre a algú per aconseguir la textura que busquem al seu servilisme.

I recordeu sempre, per aconseguir un plat excel·lent, abans has hagut de fracassar a la cuina.

Com va dir el meu adorat Truman Capote: “el fracàs és el condiment que dóna sabor a l’èxit”.

A texturitzar sense por a fracassar!


Si sois cocineros, seguidores de Masterchef o simples aficionados, conoceréis el concepto de texturizar los alimentos, una técnica que conteste en solidificar lo liquido y ablandar lo rígido para conseguir texturas agradables y homogéneas, independientemente de la textura original del elemento que estemos cocinando y que tradicionalmente conocemos.

Cuando un dominante se enfrenta, por vez primera, a un dominado nos encontramos con dos texturas diferentes, una es dura y áspera (la del dominante), la otra es maleable y difícil de cocinar (la del dominado). Aunque sería mas correcto decir que el dominante es el cocinero y el dominado es el alimento por texturizar. En este proceso, el dominante texturiza al dominado para convertirlo en aquello que desea, independientemente de la textura original del dominado.

Si cocináis, conocéis la complejidad en texturizar para homogeneizar un alimento. Si domináis, conoceréis también la complejidad en someter a alguien para conseguir la textura que buscamos en su servilismo.

Y recordad siempre, para conseguir un plato excelente, antes has debido fracasar en la cocina.

Como dijo mi adorado Truman Capote: “el fracaso es el condimento que da sabor al éxito”.

¡A texturizar sin miedo a fracasar!

cropped-cooltext288592119786656.png

Anuncis

4 thoughts on “Texturitzar (Texturizar)

 1. La por serveix per protegir, és adaptativa. La por no ens ha de bloquejar ni impedir fer el que volem, però la frase ¡A texturizar sense por a fracasar ” a mi si em fa una mica de por, ja que el fet de texturizar implica l’acció damunt una tercera persona, a la qual pot fer malbé, encara que sigui sense voler.
  No se si m’he explicat , avui no estic molt àgil.
  Gràcies

  M'agrada

  • Bé, no sempre hi ha una tercera persona. O dit d’una altra manera, quan parlo ho faig (quasi sempre) des de la perspectiva de la total llibertat per decidir.

   De tota manera, el BDSM és un món a on es pot fer mal a d’altres per la senzilla raó que alguns d’aquestos “altres” mai podran ajudar-nos a esser qui realment som.

   I no es pot anar contra allò que ets.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s