Nacionalismes (Nacionalismos)

Malgrat escriure un blog en català (o bilingüe), he de dir que no sóc nacionalista: però ni nacionalista català ni tampoc nacionalista espanyol. Embolicar-se en una bandera perque et creus millor que el veí em sembla un dels actes col·lectius més ridículs que podem fer. En un món sense fronteres, sempre hi ha aquells qui volen continuar fragmentant les societats pel simple fet de creure’s diferents. No sóc nacionalista (ni català ni espanyol) perquè, com va dir el savi, un patriota és qui estima el país on va néixer, però un nacionalista és qui creu que el seu país és millor que el del veí. I jo mai em creuré millor que ningú. Si demà visc a Suècia, em sentiré tan suec com català o espanyol, però mai m’embolicaré en un tros de drap que alguns diuen bandera.


(Traducción al castellano) A pesar de escribir un blog en catalán (o bilingüe) he de decir que no soy nacionalista, pero ni nacionalista catalán ni tampoco nacionalista español. Envolverse en una bandera por creerte mejor que el vecino me parece el acto colectivo más ridículo que podemos hacer. En un mundo sin fronteras, siempre hay quienes quieren continuar fragmentando las sociedades por el simple hecho de creerse diferentes. No soy nacionalista (ni catalán ni español) porque, como dijo el sabio, un patriota es quien ama el país donde nació, pero un nacionalista es quien cree que su país es mejor que el del vecino. Y yo nunca me creeré mejor que nadie. Si mañana vivo en Suecia, me sentiré tan sueco como español o catalán, pero nunca me envolveré en un trozo de trapo que algunos llaman bandera.

Anuncis

4 thoughts on “Nacionalismes (Nacionalismos)

  1. Jo sempre he dit que les mires estretes ens fan pobres, en tots els sentits, i quan ens tanquem mai en tenim prou, sempre podem acabar reduint més i més, i això no ens donarà allò que desitgem.

    M’ha agradat la valentia de mostrar les teves idees en uns dies en què es fa tant complicat.

    Que passis un bon cap de setmana!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s