Sensibilitats (Sensibilidades)

4089947Les coses no són sempre com un voldria, tampoc discorren sempre com un imagina. El principal desacord entre persones (o personalitats) sorgeix a les diferents maneres d’entendre la vida o d’entendre als altres. Jo sóc el primer que es considera un mal lector de tothom que no sigui jo mateix, la qual cosa no significa que sigui una mala persona, tampoc les altres persones són dolentes quan són incapaces d’entendre’m a mi o a la meva sensibilitat.

Però quan dues personalitats de sensibilitats oposades com la nit i el dia intenten circular per la mateixa via de tren, sempre ho fan en adreces oposades i el xoc de trens és inevitable.

Sempre intento fer de la vida dels altres quelcom més còmode i fàcil, no sé per què ho faig, uns diuen que ho faig perquè així em deuen part de la seva felicitat, uns altres diuen que perquè sóc un tou, uns altres diuen que sóc així perquè sóc així. Què importa el motiu? M’agrada preocupar-me que la vida dels altres sigui més còmoda, intentant entendre les seves sensibilitats, ajudant en tot allò sigui possible. Però de la mateixa manera també m’agrada que les persones que em coneixen entenguin la meva sensibilitat.

I quan això no succeeix, els trens xoquen i les persones surten ferides. I allò que no puc evitar, després de la col·lisió, és l’inevitable pòsit de tristesa i fracàs que queda.

El que no és, no pot ser. De cap manera. I, curiosament, no és culpa de ningú, és simplement que no pot ser. Tots som tant culpables com innocents.

Com deia a la seva monumental obra “1Q84” el mestre Murakami: “Com vivim en un món tan còmode, la nostra sensibilitat s’ha consumit.”


(Traducción al castellano) Las cosas no son siempre como uno quiere, tampoco discurren siempre como uno imagina. El principal desencuentro entre personas (o personalidades) surge en las diferentes maneras de entender la vida o de entender a los demás. Yo soy el primero que se considera un mal lector de todo aquel que no sea yo mismo, lo que no significa que sea una mala persona, tampoco los demás son malas personas cuando son incapaces de entenderme a mi o a mi sensibilidad.

Pero cuando dos personalidades de sensibilidades opuestas como la noche y el día intentan circular por la misma vía de tren, siempre lo hacen en direcciones opuestas con lo que el choque es inevitable.

Siempre intento hacer de la vida de los demás algo mas cómodo y fácil, no sé porque lo hago, unos dicen que lo hago porque así me deben parte de su felicidad, otros dicen que, porque soy un blando, otros dicen que soy así simplemente porque soy así. ¿Qué importa el motivo? Me gusta preocuparme que la vida de los demás sea más cómoda, intentando entender sus sensibilidades, ayudando en todo lo que sea posible. Pero de la misma manera también me gusta que las personas que me conocen entiendan mi sensibilidad.

Y cuando eso no sucede, los trenes chocan y las personas salen heridas. Y lo que no puedo evitar, tras la coslisión, es el inevitable poso de tristeza y fracaso que queda.

Lo que no es, no puede ser. De ninguna manera. Y, curiosamente, no es culpa de nadie, es simplemente que no puede ser. Todos somos tan culpables como inocentes.

Como decía en su monumental obra “1Q84” el maestro Murakami: “Como vivimos en un mundo tan cómodo, nuestra sensibilidad ha languidecido.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s