Filies i parafilies (Filias y parafilias)

masoquismoPodríem dir que la filia és una atracció (o excitació) respecte a diferents situacions mentre que les parafílies és el mateix fet, només que desemboca al plaer (proper o substitut del sexual).

Psiquiatria i psicologia argumenten que la parafília ve donada perquè la vida sexual d’alguns subjectes ha deixat d’esser satisfactòria i és per això que busquen el plaer en altres persones, situacions, objectes, etc. Personalment no crec que practicar BDSM sigui una conducta anòmala digna de ser estudiada o reconduïda. Tampoc totes les filies ni totes les parafílies són susceptibles de ser tractades (només aquelles que desemboquen en un trastorn).

Mai he acabat d’entendre allò de filies i parafílies en relació al BDSM, però els llistats de filies i parafílies inclouen gairebé totes les pràctiques BDSM existents. Abans de preguntar a algú si alguna cosa és sana o no, pregunteu-vos-ho a vosaltres mateixos i si no esteu segurs de la salubritat emocional d’allò que feu, llavors sí: aneu a un especialista.

Us deixo unes pàgines on podreu consultar totes les filies i parafílies catalogades.


(Traducción al castellano) Podríamos decir que la filia es una atracción (o excitación) respecto a diferentes situaciones mientras que las parafilias es básicamente lo mismo solo que desemboca en un placer (cercano o sustituto de lo sexual).

Psiquiatría y psicología argumentan que la parafilia viene dada porque la vida sexual de algunos sujetos ya no les satisface y es por eso que buscan el placer en otras personas, situaciones, objetos, etc. Personalmente no creo que practicar BDSM sea una conducta anómala digna de ser estudiada o reconducida. Tampoco todas las filias ni todas las parafilias son susceptibles de ser tratadas (solo aquellas que desembocan en un trastorno).

Nunca he acabado de entender lo de las filias y las parafilias en relación al BDSM, pero los listados de filias y parafilias incluyen casi todas las prácticas BDSM existentes. Antes de preguntar a alguien si algo es sano o no, preguntáoslo a vosotros mismos y si no estáis seguros de la salubridad emocional de lo que hacéis, entonces sí: acudid a un especialista.
Os dejo unas páginas donde podréis consultar todas las filias y parafilias catalogadas.

Wikipedia: Listado de parafilias

Wikipedia: Listado de filias

Psicoactiva: Diccionario de filias y parafilias

Scrib: Diccionario de filias y parafilias

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s