Tots mentim (Todos mentimos)

tumblr_mxz71buYWb1rns0quo1_500Tots mentim, fins i tot sense adonar-nos que ho fem. Des que ens pregunten al matí com estem i contestem amb un mecànic “bé” o quan a la pregunta d’una companya de treball de com li queda el pentinat, també diem “bé”. Però resulta que potser aquest dia ens hem aixecat amb el peu esquerre i no estem bé o resulta que el pentinat de la nostra companya de feina concursa en rivalitat estètica amb una gran merda de vaca resseca a les verdes pastures. La primera és una mentida inconscient i la segona és piadosa. Però són mentides, al cap i a la fi. Qui assegura que mai menteix ja ens està llançant una mentida en la nostra cara, quina paradoxa.

No hem de compartir-ho tot ni mai, no hem de pretendre fer-nos creure a nosaltres mateixos que som perfectes, que la vida és perfecta, que som els capdavanters de la veritat més absoluta. Perquè la vida de l’individu és més perfecta com millor sàpiga encaixar les mentides en ella. Siguin mentides inconscients, necessàries o siguin mentides piadoses. Fins i tot la mentida més egoista hauria d’encaixar en les nostres vides.

Els qui practiquen BDSM saben del que parlo: aquesta impossibilitat de dir sempre la veritat a tothom simplement perquè no tothom està preparat per a aquesta veritat. Molta gent em confessa que no poden practicar BDSM perquè això significaria ocultar-li alguna cosa a la seva parella. Aquesta és la seva decisió, una decisió que fa que els falti alguna cosa en les seves vides, una incapacitat per gestionar una mentida que jo, des de la meva absoluta amoralitat, entenc com a necessària.


(Traducción al castellano) Todos mentimos, incluso sin darnos cuenta de que lo hacemos. Desde que nos preguntan cómo estamos por la mañana y contestamos con un simple “bien” a cuando a la pregunta de una compañera de trabajo de cómo le queda el peinado, también decimos “bien”. Pero resulta que a lo mejor ese día nos hemos levantado con el pie izquierdo y no estamos bien o simplemente resulta que el peinado de nuestra compañera de trabajo concursa en rivalidad estética con una gran boñiga de vaca reseca en el verde prado. La primera es una mentira inconsciente y la segunda es piadosa. Pero son mentiras, al fin y al cabo. Quien asegura que nunca miente ya nos está arrojando una mentira en nuestra cara, menuda paradoja.

No debemos compartirlo todo ni nunca, no debemos pretender hacernos creer a nosotros mismos que somos perfectos, que la vida es perfecta, que somos los adalides de la verdad. Porque la vida del individuo es más perfecta cuanto mejor sepa encajar las mentiras en ella. Ya sean mentiras inconscientes, necesarias o piadosas. Incluso la mentira más egoísta debería encajar en nuestras vidas.

Quienes practican BDSM saben de lo que hablo, esa imposibilidad de decir siempre la verdad a todo el mundo simplemente porque no todo el mundo está preparado para esa verdad. Mucha gente me confiesa que no pueden practicar BDSM porque eso significaría ocultarle algo a su pareja. Esa es su decisión, una decisión que hace que les falte algo en sus vidas, una incapacidad para gestionar una mentira que yo, desde mi absoluta amoralidad, entiendo como necesaria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s