La dona de la foto (La mujer de la foto)

Nombre

De vegades veig una imatge que treu la poderosa part d’amo que acostumo a guardar ben dintre, ben amagada. Pot ser una foto o quelcom que he vist al carrer. Pot ser una pel.lícula o qualsevol frase de qualsevol llibre. No tinc agafat encara a on ni com salta aquest mecanisme a la meva ment. Només puc dir que passa unes vegades i altres no. La darrera vegada va passar amb una foto que vaig veure d’una dona adormida a una mena de sofà i a una mena de terrassa. Era un lloc gran, potser la terrassa d’un hotel o d’un privilegiat pis, amb columnes i tot. Al fons es veu la ciutat, es Barcelona perquè al ben mig d’aquestes dues columnes puc endevinar la torre Agbar. Més a prop hi ha una altra persona dormint a una hamaca. Potser una altra dona. Però la que crida la meva atenció és la primera dona.

És morena, amb els cabells recollits, vesteix una samarreta blanca de tirants i uns pantalons verds com militars, està profundament adormida, una mena d’expressió que no es pot fingir. Em fixo en les seves mans primes com els braços, els seus pits breus i els seus llavis fins, relaxats. I és llavors que imagino que, de sobte i sense saber com, estic jo a dins la fotografia per començar a lligar-la allà mateix al sofà. I ho faig per convertir-la en la meva submisa. Sense moure’ns d’aquell escenari ni despertar a l’altra persona que dorm. I el fet més curiós és que imagino que la dona del sofà ho desitja, no la conec de res, mai faria res contra la seva voluntat ni tan sols l’empenyeria a res. Tots vosaltres diríeu que m’equivoco, fins i tot la gent que coneix a aquesta dona diria que m’equivoco. I tot i això, continuo sabent que ella és allò que vol que jo la faci ser.

De vegades veig una foto, una persona real, una pel.licula o llegeixo un llibre. I trobo una dona així.

És un do meravellosament terrible, creieu-me.


(Traducción al castellano) A veces veo una imagen que, de repente, saca de mi esa poderosa parte de amo que acostumbro a guardar bien dentro, bien escondida. Puede ser una foto o algo que veo por la calle. Puede ser una película o cualquier frase de cualquier libro. No le tengo todavía cogido el truco a donde ni cómo salta este mecanismo en mi mente. Sólo puedo decir que pasa unas veces y otras veces no. La última vez pasó con una foto que vi de una mujer dormida en una especie de sofá y en una especie de terraza. Era un lugar grande, quizás la terraza de un hotel o puede que la de un privilegiado piso, con sus columnas y todo. Al fondo se ve la ciudad, es Barcelona porque entre esas dos columnas puedo adivinar la torre Agbar. Cerca hay otra persona durmiendo a una hamaca. Quizás otra mujer. Pero la que llama mi atención es la primera mujer.

Es morena, con el pelo negro azabache y recogido, viste una camiseta blanca de tirantes y unos pantalones verdes, como si fuesen militares. Está profundamente dormida, un tipo de expresión que no se puede fingir. Me fijo en sus manos delgadas como los brazos, sus pechos breves y sus labios relajados. Y es entonces que imagino que, de repente y sin saber cómo, estoy dentro la fotografía para empezar a atarla allí mismo al sofá. Y lo hago para convertirla en mi sumisa. Sin movernos de aquel escenario ni despertar a la otra persona que duerme. Y el hecho más curioso es que imagino que la mujer del sofá lo desea, no la conozco de nada, nunca haría nada contra su voluntad ni siquiera la empujaría. Vosotros diríais que me equivoco, incluso la gente que conoce a esta mujer diría que me equivoco. Y aún así, continúo en la convicción que ella es aquello que quiere que yo la haga ser.

A veces veo una foto, una persona real, una película o leo un libro. Y encuentro una mujer así.

Es un don maravillosamente terrible, creedme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s