Assenyat, segur i consensuat (Sensato, seguro y consensuado)

índiceArran d’una conversa, m’ha sorgit el dubte arran de quelcom que he esmentat de vegades en aquest blog i que és aquesta impecable màxima de “Assenyat, segur i consensuat” perquè les coses funcionin bé a una relació d’aquesta mena. El dubte que va sorgir durant la conversa es referia a una pràctica extrema que complia allò de “assenyat, segur i consensuat” però que podia admetre lectures quant d’assenyat. Quan parlem d’assenyat ens referim a un fet subjectiu (a diferència de “segur” i “consensuat”).

Imaginem, per exemple, una crucifixió real (no parlo de quelcom simulat) a on algú és crucificat de peus i mans a una creu, amb claus, mentre un doctor controla les ferides i les drena amb un catèter. Pot semblar una invenció però és una pràctica real (igual que el sado medical). És quelcom segur perquè està controlat (dins de la seva aparatositat), és consensuat perquè tan crucificat com a botxí (com qui fa el seguiment) desitgen això. Però era assenyat? Si penso en la sensatesa dels que feien això, prefereixo no fer cap comentari perquè seria massa subjectiu i els meus límits em portarien inevitablement cap a un judici erroni, massa proper al prejudici.


(Traducción al castellano) A raíz de una conversación sobre BDSM, me ha surgido la duda sobre algo que he mencionado a veces en este blog y que es esa impecable máxima de “Sensato, seguro y consensuado (SSC)” para que las cosas funcionen bien en una relación de este estilo. La duda que surgió durante la conversación se refería a una práctica extrema que cumplía lo de “sensato, seguro y consensuado” pero que podía admitir lecturas en cuanto a lo de sensato. Cuando hablamos de sensato nos referimos a algo subjetivo (a diferencia de “seguro” y “consensuado”).

Imaginemos, por ejemplo, una crucifixión real (no hablo de algo simulado) donde alguien es crucificado de pies y manos en una cruz, con clavos, mientras un doctor controla las heridas y las drena con un catéter. Puede parecer una invención pero es una práctica real (igual que el sado medical). Es algo seguro porque está controlado (dentro de su aparatosidad), es consensuado porque tanto crucificado como verdugo como quienes hacen el seguimiento, desean eso. ¿Pero era algo sensato? Si pienso en la sensatez de quienes hacían eso, prefiero no hacer ningún comentario porque sería algo subjetivo y mis límites me llevarían a un juicio erróneo demasiado cercano al prejuicio.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s