Baixa autoestima (Baja autoestima)

NombreAl món del BDSM ens trobem de vegades amb persones amb baixa autoestima (un baix concepte de si mateixes). Persones així hi ha moltes al món, necessiten la contínua reafirmació a tot allò que fan. Algunes d’aquestes persones s’apropen al BDSM perquè ho veuen com una pràctica a on hi ha reconeixement immediat per part de l’altra persona. I a més, a diferència de la vida real, descobreixen l’orgull de “ser”.

Per culpa d’això, existeixen persones que s’apropen al BDSM assegurant que són amos o submises quan en realitat mai ho han practicat i només ho veuen com una eina per millorar la seva vida enganyant-se a si mateixos, per superar la seva baixa autoestima. El problema d’aquesta situació és que no mé s’enganyen a si mateixos sinó que enganyen als altres. Tots hem estat novells en algun moment de les nostres vides però hi ha una gran diferència entre començar alguna cosa pel motiu correcte i començar alguna cosa amb motivacions enganyoses.

Imalgrat això no hem d’estigmatitzar-los doncs també sofreixen l’engany en si mateixos, no són conscients d’aquest engany perquè aquest autoengany els fa viure a un món fals i molt més feliç.

Heu d’aprendre a reconèixer a aquest tipus de persones que no són el perfil ideal d’allò que se suposa que hauria de ser un practicant de BDSM principalment perquè no volen ser ni submises ni amos, només cerquen desesperadament una activitat on sentir-se útils. També podria ser cantants a un cor o pintant quadres. És a dir, els importa molt més el qui que el que. És difícil de reconèixer algú així més enllà que percebem quelcom que no funciona o que les sessions no són allò que esperem. La intuïció, com sempre, és la millor manera d’adonar-nos que quelcom anormal succeeix.

Què fer en aquests casos? L’única cosa que podem fer és allunyar-nos perquè no estem parlant d’una actitud sinó d’una forma de ser que, en certa manera, intoxicarà la nostra relació BDSM.


(Traducción al castellano) En el mundo del BDSM nos encontramos a veces con personas con una baja autoestima (con un bajo concepto de sí mismas). Personas así hay muchas en el  mundo, necesitan  la  continua  reafirmación en todo cuanto hacen. Algunas  de  estas  personas se  acercan al BDSM porque lo ven como una práctica donde existe el reconocimiento inmediato por parte de la otra persona. Y además a diferencia de la vida real, descubren el orgullo de “ser”.

Por culpa de esto, existen personas que se acercan al BDSM asegurando que son amos o  sumisas  cuando  en  realidad  nunca  lo  han  practicado  y  solo  lo  ven  como  una  herramienta para mejorar su vida engañándose a sí mismos, para superar su baja autoestima. El problema de esta situación es que no solamente se engañan a sí mismos sino que engañan a las personas con quienes practican BDSM. Todos hemos sido novatos en algún momento de nuestras vidas pero hay una gran diferencia entre comenzar algo por el motivo correcto y comenzar algo con motivaciones engañosas.

Y a pesar de eso no debemos estigmatizarlos pues también sufren el engaño en sí mismos, no son conscientes de ese engaño porque ese autoengaño les hace vivir en un mundo falso y mucho más feliz.

Debéis aprender a reconocer a este tipo de personas que no son el perfil ideal de lo que se supone  que  debería  ser  un  practicante  de  BDSM  principalmente  porque  no  quieren   ser  ni sumisas ni amos, simplemente buscan desesperadamente una actividad donde sentirse útiles. También podría ser cantando en un coro o pintando cuadros. Es decir, les importa mucho más el quien que el que. Es difícil de reconocer alguien así más allá de que percibamos que algo no funciona en su día a día o que las sesiones no son aquello que esperamos. La intuición, como siempre, es la mejor manera de darnos cuenta de que algo sucede.

¿Qué hacer en estos casos?  Lo único que podemos hacer es alejarnos porque no estamos hablando de una actitud sino de una forma de ser que, en cierta manera, intoxicará nuestra relación BDSM.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s