Sordidesa (Sordidez)

NombreSuggereix una persona que escrigui sobre la sordidesa amb què la gent fora del món del BDSM ens contempla. Sempre he cregut que això era un prejudici i no un judici… i com en tot ordre de coses, els prejudicis neixen del desconeixement. Jo mateix i ara mateix podria prejutjar des del meu desconeixement i, amb tota seguretat, estaria equivocat. Podria prejutjar als frikis de més de 40 anys que gasten les tardes de diumenge jugant a jocs de rol. També podria prejutjar als adolescents que cada cap de setmana troben a les drogues l’única via per ser temporalment feliços. Podria prejutjar centenars de coses (de fet ho acabo de fer). I sempre estaria equivocat.

Tot i ser amo i havent provat moltes coses podria prejutjar a aquells que practiquen coses que superen els meus límits. Però no podem demanar als altres que entenguin quelcom que desconeixen. En tot cas només podem demanar dels altres que no prejutgin, la qual cosa ara per ara resulta impossible.

El prejudici és necessari per a la vida perquè necessitem etiquetar les coses i no tenim suficient temps (ni ganes) per conèixer tots els temes en profunditat. Prejutgem perquè forma part de la nostra ment binària de “bo i dolent”. El nostre cervell necessita ficar les coses al cistell de “Bé o dolent” per poder estructurar el nostre comportament basant-se en això. El prejudici ens evita, de forma inconscient, el “perdre el temps” arribat el moment de llançar-ho a un dels dos cistells. A més està el fet que allò que no ens convenç ho descartem immediatament i mai voldrem saber més.

Fa 30 anys que visc el món del BDSM fent d’amo i pràcticament mai he vist sordidesa en aquest món, almenys no com jo el visc i ho practico. Però gent que desconeix allò que és el BDSM ho veu com un món sòrdid que voreja la més absoluta immoralitat o il•legalitat. No diré a totes aquestes persones que coneguin aquest món abans de jutjar-ho perquè jo mateix tampoc estic disposat a estar tota una tarda jugant amb homes madurs a jocs de rol ni tot un cap de setmana a Eivissa de contínua rave alcohòlica i psicotrópica.

Només dic que confiïn en la meva paraula: el BDSM és allò menys sòrdid i allò més honest i sa que he viscut tota la meva maleïda vida (i estic a punt de complir mig segle).


(Traducción al castellano) Me surgiere una persona que escriba sobre la sordidez con que la gente fuera del mundo del BDSM nos contempla. Siempre he creído que esto era un prejuicio y no un juicio… y como en todo orden de cosas, los prejuicios nacen del desconocimiento. Yo mismo y ahora mismo podría prejuzgar  desde mi desconocimiento y, con toda seguridad, estaría equivocado. Podría prejuzgar a los frikis de más de 40 años que gastan las tardes de domingo jugando a juegos de rol. También podría prejuzgar a los adolescentes que cada fin de semana encuentran en las drogas la única vía para ser temporalmente felices. Podría prejuzgar cientos de cosas (de hecho lo acabo de hacer). Y siempre estaría equivocado.

Incluso siendo amo y habiendo probado muchas cosas podría prejuzgar a aquellos que practican cosas que superan mis límite.  Pero no podemos pedirles a los demás que entiendan algo que desconocen. En todo caso solo podemos pedir a los demás que no prejuzguen, lo cual es imposible.

El prejuicio es necesario para la vida porque necesitamos etiquetar las cosas y no tenemos suficiente tiempo (ni ganas) para conocer todos los temas en profundidad. Prejuzgamos porque forma parte de nuestra mentalidad binaria de “bueno y malo”. Nuestro cerebro necesita meter las cosas en el cesto de “Bueno o malo” para poder estructurar nuestro comportamiento en base a ello y el prejuicio nos evita, de forma inconsciente, el “perder el tiempo” llegado el momento de arrojarlo a  uno de los dos cestos. Además está la característica de que aquello que no nos convence (lo que prejuiciamos en el cesto de “cosas malas”) lo descartamos de inmediato y nunca querremos saber más.

Llevo 30 años viviendo el mundo del BDSM y siendo amo y prácticamente nunca he visto sordidez en este mundo, al menos no como yo lo vivo y lo practico. Pero mucha gente que desconoce lo que es el BDSM lo ve como un mundo sórdido que bordea la más absoluta inmoralidad o ilegalidad. No les diré a todas esas personas que conozcan este mundo antes de juzgarlo porque yo mismo tampoco estoy dispuesto a estar toda una tarde jugando con hombres maduros a juegos de rol ni voy a estar todo un fin de semana en Ibiza de continua rave alcohólica y psicotrópica.

Simplemente les digo que confíen en mi palabra: el BDSM es lo menos sórdido y lo más honesto y sano que he vivido toda mi maldita vida (y estoy a punto de cumplir medio siglo).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s