Les col·laboracions no funcionen (Las colaboraciones no funcionan)

Hi ha una cançó que em fascina, es diu “Collaborations don’t work” fruit de la col·laboració entre el grup “Sparks” i el grup “Franz Ferdinand”. Si en sabeu de musica no cal dir més, és com si Maradona fes un partidet de futbol amb Messi. La cançó forma part del disc FFS i és, amb tota seguretat, una de les col·laboracions més aconseguides que he escoltat mai. La cançó en concret és la resposta al fet que tothom deia que la col·laboració amb dos grups tan diferents mai funcionaria. Però la col·laboració funciona perfectament tot i que mesclen el glam rock experimental dels Sparks poc te a veure amb el britt pop d’en FF. Tot i demostrar que la col·laboració funcionava perfectament, van fer la “boutade” d’incloure una cançó a on els dos estils estaven separats i mesclar mes estils (des de Queen a Bowie) i la van titular “Collaborations don’t work” (les col·laboracions no funcionen).

I que té a veure això amb el BDSM? Mes de què sembla. El fet que dues personalitats tan oposades com aquests artistes aconsegueixin trair part de la seva personalitat per aportar una personalitat a un conjunt em fa que pensar en amos i submises. La submisa ha d’obeir a l’amo però la seva personalitat no s’ha de perdre en aquest acte (la seva personalitat no ha d’esser sotmesa). És a dir, la relació entre amo i submisa ha de significar la impossible mescla de dues personalitats diferents a on tots dos aporten i cap dels dos resta. Si una personalitat s’imposa per sobre d’un altre és quan tot fracassa. I això em porta a la reflexió de sempre: un amo i una submisa han d’estar en igualtat de condicions tot i que un s’imposa per sobre de l’altre. Si no, pot funcionar a curt termini però serà un inevitable fracàs a llarg termini perquè un dels dos acabés frustrat. Però evitar això no és fàcil.


(Traducción al castellano) Hay una canción que me fascina, se llama “Collaborations don’t work” fruto de la colaboración entre el grupo “Sparks” y el grupo “Franz Ferdinand”. Si entendéis de música no hay que decir más, es cómo si Maradona se echase un partidillo con Messi. La canción forma parte del disco FFS y es, con toda seguridad, una de las colaboraciones más conseguidas que he escuchado nunca. La canción en concreto es la respuesta al hecho que todo el mundo auguraba que la colaboración entre dos grupos tan diferentes nunca funcionaría. Pero la colaboración funciona perfectamente a pesar de que mezclan el glam rock experimental de los Sparks con el britt pop de FF. A pesar de demostrar que la colaboración funcionaba perfectamente, hicieron la “boutade” de incluir una canción donde los dos estilos estaban separados y a su vez mezclan más estilos (desde Queen a Bowie) y la titularon “Collaborations don’t work” (las colaboraciones no funcionan).

¿Qué tiene que ver esto con el BDSM? Mes de lo que parece. El hecho que dos personalidades tan opuestas como estos artistas consigan traicionar parte de su personalidad para aportar la otra parte un conjunto nos lleva a pensar en amos y sumisas. La sumisa tiene que obedecer al amo pero su personalidad no se tiene que perder en este acto (su personalidad no tiene que estar sometida). Es decir, la relación entre amo y sumisa tiene que significar la imposible mezcla de dos personalidades diferentes donde los dos aportan y ninguno de los dos resta. Si una personalidad se impone por encima de otro es cuando todo fracasa. Y esto me trae a la reflexión de siempre: un amo y una sumisa tienen que estar en igualdad de condiciones a pesar de que uno se impone por encima del otro. Si no, puede funcionar a corto plazo pero será un inevitable fracaso a largo plazo porque uno de los dos acabara frustrado. Pero evitar esto no es fácil.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s