Feminisme, masclisme i BDSM (Feminismo, machismo y BDSM) -1-

7yRKrPB.pngEl següent text sobre feminisme, masclisme i BDSM em costa a l’hora de contextualitzar-lo doncs no voldria caure al risc de la demagògia, o pitjor encara, caure al masclisme inconscient (per omissió). Per què parlo de feminisme a un bloc de BDSM? Darrerament he estat llegint una mica sobre feminisme (o sobre actituds masclistes) e intento comprendre com encaixa això amb una relació tan “aparentment masclista” (des de la ignorància) com és un home dominant i humiliant a una dona. Per explicar una mica els meus dubtes he de reconèixer que algunes vegades (les que menys) tinc actituds masclistes de manera inconscient tot i que intento fugir d’elles i aprendre a desaprendre allò que una educació masclista em va ensenyar.

Tampoc puc negar que soc home (i tinc una edat), no és això excusa però si és una realitat que de vegades m’impedeix reconèixer quelcom com un fet masclista. Però intento aprendre dia rere dia. El veritable masclista es aquell qui s’adona i no fa res per corregir la seva actitud. De primeres he de dir que mai he sentit que tenia cap actitud masclista quan domino doncs les meves actituds de superioritat no vénen donades pel gènere sinó pel rol. No estic imposant-me a una dona sinó a una submisa (que a més és dona). Tot i això continuo sense tenir clar com encaixa el feminisme a una relació BDSM entre amo (home) i submisa (dona).

De fet no se si tan sols encaixa. Tinc molt clar que per moltes coses que jo li faci a una dona, fins i tot si la humilio, ho faig perquè ella així ho desitja. No considero que un amo sigui més que una submisa ni un home és més que una dona. No considero que res és millor que res en cap ordre de la vida. Fins i tot m’arriscaria a dir que quan sóc amo sóc menys masclista que mai doncs les meves accions són controlades i totalment conscients… i sobretot consensuades. A la vida real puc tenir una actitud masclista sense adonar-me i sense que l’altra persona (dona o dones) vulguin aquesta actitud per part meva. No us confongueu, no sóc gens masclista, precisament per això reconec que puc tenir alguna actitud masclista de manera inconscient que he de canviar. I ho faig. Tampoc ús confongueu que un amo castigant a la seva submisa sigui un masclista.

Contextualitzar, aquesta és la paraula.


El siguiente texto sobre feminismo, machismo y BDSM me cuesta llegado el momento de contextualizarlo pues no quiero caer en el riesgo de la demagogia, o peor aún, caer en el machismo inconsciente (por omisión). ¿Por qué hablo de feminismo en un blog de BDSM? Últimamente he estado leyendo un poco sobre feminismo (o sobre actitudes machistas) y trato de comprender cómo encajaría todo esto en una relación tan “aparentemente machista” (desde la ignorancia) como es un hombre dominando y humillando a una mujer. Para aclarar mis dudas debo reconocer que algunas veces (las que menos) tengo actitudes machistas de manera inconsciente aunque intento huir de ellas y aprender a desaprender lo que una educación machista me enseñó.

Tampoco puedo negar que soy hombre (y además tengo una edad), no es excusa pero si es una realidad que a veces me impide reconocer algo como un hecho machista. Intento aprender día tras día. El verdadero machista es aquel que se da cuenta y no hace nada para corregir su actitud. De primeras debo decir que nunca he sentido que ninguna actitud machista cuando domino pues mi actitud de superioridad no viene dada por el género sino por el rol. No me estoy imponiendo a una mujer sino a una sumisa (que además es mujer). Sin embargo sigo sin tener claro cómo encaja el feminismo en una relación BDSM entre amo (hombre) y sumisa (mujer).

De hecho no se si tan sólo encaja. Tengo muy claro que por muchas cosas que le haga a una mujer, incluso si la humillo, es porque ella así lo desea. No considero que un amo sea más que una sumisa ni un hombre más que una mujer. No considero que nada es mejor que nada en ningún orden de la vida. Incluso me arriesgaría a decir que, cuando soy dueño, soy menos machista que nunca pues mis acciones son controladas y totalmente conscientes … sobre todo consensuadas. En la vida real puedo tener una actitud machista sin darme cuenta y sin que la otra persona (mujer o mujeres) quieran esta actitud por mi parte. No os confundáis, no soy machista, precisamente por eso reconozco que puedo tener alguna actitud machista de manera inconsciente que tengo que cambiar. Y lo hago. Tampoco os confundáis creyendo que un amo castigando a su sumisa sea un machista.

Contextualizar, esa es la palabra.

firma john deybe

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s