L’esport i el BDSM (El deporte y el BDSM)

Tot i que i que sembla confús el títol d’aquest text, no parlaré avui del BDSM com a esport sinó més aviat comparat amb alguns esports. El tema m’ho suggereix l’adorable submisa que pren apunts (també és gimnasta d’una flexibilitat que espanta com podeu veure a les fotos). Suposo que té raó perquè qui subscriu mai s’havia adonat de la similitud entre aquelles entrenadores de gimnàstica russes dels 70s (o l’entrenadora de natació sincronitzada a la qual van acabar denunciant entre totes les seves pupil·les per “crueltat innecessària”). Potser aquests entrenadors del passat, present i futur hagin hagut de ser cruels fins a l’extenuació per aconseguir l’excel·lència que se’ls requereix. Que els diferencia d’un amo o una ama? No massa, en realitat.

El suggeriment d’aquesta submisa es refereix més al com que al qui. La disciplina, l’esforç, el dolor, la tenacitat, els resultats… tot en els esportistes d’alt rendiment hauria d’estar alineat amb allò que exigim d’una submisa (o viceversa). La qual cosa em porta a reflexionar que en aquesta sort de comparació, la submisa no competeix ni contra l’amo ni contra altres submises sinó contra si mateixa. La superació personal d’una submisa és una de les recompenses que obté. La submisa se senten orgullosa després d’una sessió. Com l’esportista que ha aconseguit saltar uns metres més enllà o clavar una figura de gimnàstica mereixedora d’un deu.

I el dolor… pel que sembla a les gimnastes els hi agrada sentir el dolor perquè això significa una mena de reconeixement de l’esforç que fan. Us sona això a “submisa”?

Tot això em porta a una altra reflexió. Ens esforcem tant en tot allò que fem a la vida? Per descomptat que no. Tan alt nivell d’exigència seria emocionalment insostenible. Focalitzem l’exigència en allò que ens causa més plaer i orgull. El cuiner, l’escriptora, la gimnasta, el futbolista, l’amo, la mare o la submisa. Tots s’esforcen per ser els millors a les seves respectives pràctiques però només en això. Potser ens focalitzem en dos o tres aspectes fonamentals de la nostra personalitat, però no en tots. No seria sostenible, així de senzill.

Competiu, si… però no en totes les competicions ni sempre amb la mateixa intensitat. No malgasteu les vostres energies pretenent ser perfectes en tot perquè quan hem guanyat totes les medalles d’or ja no ens quedarà a on competir.


(Traducción al castellano) Aunque el título de este post parece confuso, hoy no hablaré del BDSM como deporte sino comparado con algunos deportes. El tema me lo sugiere esa adorable sumisa que toma apuntes (también es una gimnasta de una flexibilidad que asusta como podeis ver en las fotos). Supongo que tiene razón porque quien suscribe nunca se había dado cuenta de la similitud entre aquellas entrenadoras de gimnasia rusas de los 70s (o esa entrenadora de natación sincronizada a la que acabaron denunciando entre todas sus pupilas por “crueldad innecesaria”). Puede que esos entrenadores del pasado, presente y futuro debiesen ser crueles hasta la extenuación para conseguir la excelencia que se les requiere. ¿Qué les diferencia de un amo o un ama? No demasiado, en realidad.

Aunque en realidad, la sugerencia de esta sumisa se refiere mas al como que al quién. La disciplina, el esfuerzo, el dolor, la tenacidad, los resultados… todo en los deportistas de alto rendimiento debería estar alineado con lo que se de requiere una sumisa. Lo que me lleva a reflexionar que en esta suerte de competición deportiva, la sumisa no compite ni contra el amo ni contra otras sumisas sino contra sí misma. La superación personal de la sumisa es una de las recompensas que obtiene, la mayoría de sumisas se sienten orgullosas después de una sesión. Como la deportista que ha conseguido saltar unos metros más allá o clavar una figura de gimnasia merecedora de un diez.

Y el dolor… al parecer a las gimnastas les gusta sentir el dolor porque eso significa una suerte de reconocimiento del esfuerzo que hacen. ¿Os suena eso a “sumisa”?

Todo esto me lleva a otra reflexión. ¿Nos esforzamos tanto en todo cuanto hacemos en la vida? Por supuesto que no. Tal nivel de exigencia en todo sería emocionalmente insostenible. Focalizamos la exigencia en aquello que nos causa un gran placer y orgullo. El cocinero, la escritora, la gimnasta, el futbolista, el amo, la madre o la sumisa. Todos se esfuerzan por ser los mejores en sus respectivas prácticas pero solo en eso. Quizás nos focalizamos en dos o tres aspectos fundamentales de nuestra personalidad, pero no en todos. No sería sostenible, así de simple.

Competid, claro… pero no en todas las competiciones ni con la misma intensidad. No malgastéis vuestras energías pretendiendo ser perfectos en todo porque cuando hayamos ganado todas las medallas de oro ya no nos quedara donde competir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s