BDSM i cinema (segona part, dels 80s a l’actualitat)

Gwendoline-372438603-largeAquí teniu la continuació de la llista de pel·lícules comercials relacionades amb el BDSM (no confongueu amb pel·lícules sobre BDSM). Mentre a la dècada dels 60s i 70s, les pel·lícules relacionades amb BDSM eren quasi totes europees, als 80 i fins ara ens trobem que les pel·licules són majoritàriament americanes. Curiós… oi? Canvi de mentalitat, potser.

Gwendoline (Just Jaeckin, 1983). Una altra pel·lícula de l’especialista Just Jaeckin que aquí adapta un còmic d’aventures amb molts referents propers al fetitxisme, el cartell de la pel·lícula ja era tota una declaració d’intencions. Pot ser que no apreneu massa amb aquesta ximpleria però podeu fer uns riures intentant recrear alguna de les escenes en la intimitat de les vostres llars. La resta és porno tou típic dels 70s que ha resistit molt malament el pas dels anys.

Videodrome (David Cronenberg, 1983). De la mateixa manera que Buñuel, David Cronenberg també és un director que tracta també moltes vegades amb temes relacionats amb D/s. En aquest cas la història es decanta mes pel masoquisme i el poder del vouyerisme. Inesborrable l’escena de Deborah Harry (la cantant de Blondie) cremant-se el pit amb un cigarret.

Terciopelo Azul (David Lynch, 1986). Magnífica pel·licula d’en David Lynch que, des d’una òptica surrealista, tracta molts temes, inclosos la dominació forçada d’en Frank sobre Dorothy i la contemplació passiva (voyeurisme) d’en Jeffrey (que l’excita de manera sexual). Inclou molts elements associats al D/s.

El cuerpo del delito (Ulrich Edel, 1993). Penós thriller amb Madonna i Willem Dafoe que inclou moltes escenes de BDSM entre els dos protagonistes. És una pena que tracti el tema del BDSM com quelcom perillós, de fet desencadena una mort que és la que mou al detectiu que interpreta Willem Dafoe a investigar a la Madonna. És interessant per les pràctiques que es mostren (per primera vegada a una pel·lícula comercial d’aquesta mena).

Crash (David Cronenberg, 1996). Un altre pel·lícula de Cronenberg i potser la millor sobre fetitxismes, en aquest cas fetitxisme sobre els accidents i les seves seqüeles. Impressionant reflexió sobre fins a on podem arribar per trobar allò que necessitem i, sobretot, reflexió sobre com tenim desitjos que ni tan sols nosaltres coneixem

Eyes Wide Shut (Stanley Kubrick, 1999). Tot i no ésser una pel·lícula sobre D/s de manera literal crec que és una de les millors pel·lícules a on s’explica allò que no funciona a una parella i allò que la parella cerca per fer que la seva vida sexual sigui més interessant partint sempre de la base que el BDSM és una extensió de la nostra identitat en el sexe. I a més és d’en Kubrick. Que més es pot demanar?

Quills (Philip Kauffman, 2000). Una de les pel·lícules que millor explica la personalitat del Marquès de Sade des de l’òptica dels darrers anys de la seva vida quan en Sade esta a un asil mental a on envien a un metge per veure si poden curar les seves “desviacions”. Molt recomanable.

Secretary (Steven Shainberg, 2002). Una de les pel.licules comercials que millor expliquen la una relacio de Dominacio/submisio sobretot desde el punt de vista d’una persona que no coneix res i que a mes es introduit per una submisa a aquest mon. Interesantisima reflexió sobre l’equilibri de poders i una fantàstica pel.licula comercial que normalitza aquest tipus de practiques. La millor, potser.

50 ombres d’en Grey (Sam Taylor-Johnson, 2015). El despropòsit absolut, No es que la pel.licula sigui dolenta (que ho es) sinó que a mes el plantejament es del tot inverosimil. Un amo atractiu, ric e irresistible sedueix una submisa verge. Es pot plantejar una relació BDSM en termes mes absurds i extrems? Dona igual que en Grey no fos amo dons ella cauria igualment al seus peus. Ella i qualsevol altre dona. La pel.licula a mes te diàlegs del tot absurds que la converteix en una de les millors comèdies de l’any. L’unica cosa bona es que desperta la curiositat sobre el BDSM a la gent

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s